Cine nu iubește o porție generoasă de sufleu de ciocolată? Cu o consistență cu adevărat deosebită, acest desert nu are cum să te lase rece.
Sufleul este un fel de mâncare care are la bază ouă, originar din Franța începutului de secol optsprezece. Se poate combina cu diferite ingrediente, pentru a crea o masă savuroasă sau dulce, în funcție de preferințe.
Numele acestui preparat provine de la franțuzescul „soufflé', o formă a verbului „souffler', care se traduce drept „a sufla', „a respira' sau „a umfla'. Dacă ne uităm la poze cu sufleuri, este ușor să ne dăm seama de ce a fost ales această denumire.
Există multe tipuri de sufleuri: cu ierburi, brânză, legume pentru felurile principale și aperitive sau cu fructe, ciocolată, gemuri pentru desert. Sufleurile sunt adeseori însoțite de un sos, fructe sau înghețată.
Pentru amatorii de dulciuri, un sufleu de ciocolată este un răsfăț culinar incredibil, care poate fi savurat nu doar la restaurant, ci și acasă.
Foto: 123rf.com