Sufleu de ciocolată: moale, aerat, delicios

Sufleu de ciocolată: moale, aerat, delicios

Ingrediente

 • 100 g ciocolată neagră
 • 70 g zahăr alb
 • 130 ml lapte
 • 30 g făină
 • 5 g sare
 • 30 g unt gras cu cel puțin 80% grăsime
 • 85 g albușuri
 • 50 g gălbenușuri
 • 15 ml esență de vanilie

Mod De Preparare

Cine nu iubește o porție generoasă de sufleu de ciocolată? Cu o consistență cu adevărat deosebită, acest desert nu are cum să te lase rece.

Sufleul este un fel de mâncare care are la bază ouă, originar din Franța începutului de secol optsprezece. Se poate combina cu diferite ingrediente, pentru a crea o masă savuroasă sau dulce, în funcție de preferințe.

Numele acestui preparat provine de la franțuzescul „soufflé', o formă a verbului „souffler', care se traduce drept „a sufla', „a respira' sau „a umfla'. Dacă ne uităm la poze cu sufleuri, este ușor să ne dăm seama de ce a fost ales această denumire.

Există multe tipuri de sufleuri: cu ierburi, brânză, legume pentru felurile principale și aperitive sau cu fructe, ciocolată, gemuri pentru desert. Sufleurile sunt adeseori însoțite de un sos, fructe sau înghețată.

Pentru amatorii de dulciuri, un sufleu de ciocolată este un răsfăț culinar incredibil, care poate fi savurat nu doar la restaurant, ci și acasă.

 1. Separat de celelalte ingrediente, tapetăm cu unt și zahăr 2 vase ramequin mai mari sau 4 mici.
 2. Se amestecă cu grijă făina cu sarea și untul.
 3. Într-o oală, încălzim laptele și 55 de grame de zahăr, până aproape de punctul de fierbere.
 4. Se adaugă compoziția de făină și unt, până compoziția devine omogenă.
 5. Se oprește focul și imediat se adaugă ciocolata, amestecând până se topește.
 6. Se adaugă gălbenușurile și esența de vanilie și se amestecă bine.
 7. Separat, se bat albușurile și restul de zahăr, până se obține o spumă tare.
 8. A venit vremea combinării celor două compoziții. În baza de ciocolată se amestecă inițial câteva linguri de spumă de albuș.
 9. Ulterior, restul de spumă de albușuri se încorporează treptat, cu ajutorul unei spatule, cu mișcări foarte ușoare, pentru a nu elimina bulele de aer.
 10. Se umplu vasele tapetate anterior până la margine și se dau la cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius timp de 13 minute.

Foto: 123rf.com

Evaluează