Sufleu de dovlecei

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4-5 ouă
  • 3 dovlecei
  • 2 legaturi mărar
  • 250 g brânză de vaci
  • 250 g telemea de vacă
  • 4 linguri pesmet alb
  • 100 g unt
  • 200 g smântână

Mod De Preparare

1. Se curăţă dovleceii de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea mică, se scurg de zeamă, se presară sare şi se lasă câteva minute la rece.

2. Între timp, se spală mărarul şi se toacă mărunt. Se bat ouăle bine şi se adaugă peste dovlecelul ras, brânza de vaci, telemeaua şi smântâna. Se pune şi mărarul şi se amestecă bine. Dacă este prea moale compoziţia, se adaugă două linguri de pesmet.

3. Separat, se pregăteşte tava de iena, se tapetează cu unt şi cu pesmet şi se toarnă compoziţia.

4. Se bagă în cuptorul încins şi, după ce s-a rumenit, se lasă să se răcească. Se răstoarnă pe un platou şi se serveşte cu alte preparate din carne sau cu iaurt.

Evaluează
Media Rating
1star1stargraygraygray 2 / 5 - 3 Review(s)
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.