1. Se taie peştele în bucăţele şi se amestecă cu untul înmuiat. Se separă gălbenuşurile de albuşuri şi se amestecă cu jumătate din cantitatea de smântână. Se adaugă făina, sarea şi boiaua şi se amestecă până ce se obţine o pastă fină. Peste această pastă se pune peştele amestecat cu unt şi restul de smântână. Se adaugă sardelele mărunţite cu o furculiţă şi vinul şi se amestecă până la omogenizare. La final, se bat albuşurile spumă şi se înglobează în compoziţie.
2. Se alege un vas potivit de mare, se unge cu unt sau ulei şi se presară pesmet într-un strat cu o grosime de 0,5 cm. Se toarnă apoi compoziţia de peşte, se nivelează şi deasupra se mai presară puţin pesmet. Este bine să ocupe maximum 3/4 din înălţimea vasului. Vasul cu această compoziţie se pune într-un vas mai mare, care se umple pe jumătate cu apă. Cele două vase se bagă în cuptor şi se lasă 45 de minute.
3. Se scoate sufleul din cuptorâ şi se lasă la răcit. După ce s-a răcit sufleul, se scutură vasul uşor, astfel încât să se desprindă şi se răstoarnă pe un platou. Se garniseşte cu felii de lămâie şi de portocală şi cu, frunze de pătrunjel şi de ţelină. Se serveşte ca aperitiv.