Se taie costița în franjuri mici și se pune la prăjit într-o tigaie, fără altă grăsime în afară de ceea ce lasă ea. Se rumenește câteva minute, până capătă o culoare frumoasă. Se scoate și se pune în oala în care urmează să se facă supa.
În tigaie, peste grăsimea rămasă, se prăjește bine, pe ambele părți, o omletă din cele două ouă, asezonată corect cu sare și piper. După ce se răcește, se taie pătrățele mari.
Rădăcinile se taie mărunt și se pun la fiert în supă de carne (sau în apă), împreună cu costița. Când legumele se fierb pe jumătate, se adaugă salata verde spălată bine, frunză cu frunză, și tăiată în fâșii mici.
Când ciorba este aproape gata, se adaugă omleta și se lasă la foc mic.
Cu puțină supă caldă se dizolvă smântâna (de preferat smântână proaspătă de țară) și se toarnă în oală, amestecând continuu. Se potrivește de sare și piper, apoi se adaugă oțetul. Se mai dă într-un clocot și se lasă la răcorit. Nu se servește prea fierbinte sau prea rece. La reîncălzire nu se dă în clocot.