Supă acră de salată cu jumări de ou

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g costiță de casă afumată
  • 2 salate verzi (una dreaptă, una creață)
  • o ceapă mare
  • 2m morcovi
  • o țelină
  • un păstârnac
  • o rădăcină pătrunjel
  • 250 g smântână
  • sare
  • piper
  • oțet de vin alb

Mod De Preparare

  1. Se taie costița în franjuri mici și se pune la prăjit într-o tigaie, fără altă grăsime în afară de ceea ce lasă ea. Se rumenește câteva minute, până capătă o culoare frumoasă. Se scoate și se pune în oala în care urmează să se facă supa.
  2. În tigaie, peste grăsimea rămasă, se prăjește bine, pe ambele părți, o omletă din cele două ouă, asezonată corect cu sare și piper. După ce se răcește, se taie pătrățele mari.
  3. Rădăcinile se taie mărunt și se pun la fiert în supă de carne (sau în apă), împreună cu costița. Când legumele se fierb pe jumătate, se adaugă salata verde spălată bine, frunză cu frunză, și tăiată în fâșii mici.
  4. Când ciorba este aproape gata, se adaugă omleta și se lasă la foc mic.
  5. Cu puțină supă caldă se dizolvă smântâna (de preferat smântână proaspătă de țară) și se toarnă în oală, amestecând continuu. Se potrivește de sare și piper, apoi se adaugă oțetul. Se mai dă într-un clocot și se lasă la răcorit. Nu se servește prea fierbinte sau prea rece. La reîncălzire nu se dă în clocot.
Evaluează
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.