Se spală mazărea verde şi se pune la fiert, separat de celelalte legume. Ţelina, cartofii şi morcovii se spală şi se taie cubuleţe. Ceapa se curăţă şi se taie solzişori, apoi se căleşte în puţin unt. Peste ceapă se pun legumele tăiate şi se călesc câteva minute. Se adaugă apă şi se fierb până devin uşor de pasat.
După ce au fiert toate legumele, se scot din apă şi se pasează într-o sită sau cu blenderul, până se obţine un piure fin. Se adaugă treptat supa în care au fiert morcovii peste piureul de mazăre. Se condimentează cu sare şi piper după gust şi se presară mărarul tocat. Se pun câteva cubuleţe de unt pe deasupra, să nu prindă crustă.
Supa cremă de mazăre se serveşte caldă, cu o lingură de lapte sau de smântână şi crutoane. Se pot adăuga câteva frunze proaspete de mentă, pentru o savoare deosebită.