Supă-cremă de spanac

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 kg spanac
  • o salată verde mică
  • 1 legatura ceapă
  • 2-3 fire usturoi
  • 1 legatura mărar
  • 1 legatura leuştean
  • 2 lingurite Delikat cu legume
  • ulei de măsline
  • piper măcinat
  • 1 lingurita făină
  • 200 ml iaurt
  • 100 ml smântână

Mod De Preparare

  1. Se curăţă spanacul și salata verde, apoi se spală în câteva ape. Se lasă să se scurgă în sită. Separat, se pun 2 l de apă cu sare să fiarbă şi, când începe să clocotească, se opăreşte spanacul.
  2. Se lasă să fiarbă aproximativ 40 de minute, apoi se scoate cu spumiera în sită iar zeama în care a fiert se păstrează.
  3. Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Se căleşte în puţin ulei şi apoi se pune spanacul fiert şi tocat în prealabil. După ce s-au călit câteva minute, se adaugă făina cernută şi se amestecă cu telul, ca să nu se lipească. Se condimentează cu Delikat cu legume.
  4. Se toarnă zeama puţin câte puţin până se obţine supa-cremă de spanac. După ce a mai clocotit câteva minute, se opăreşte şi se adaugă iaurtul amestecat cu smântâna şi verdeaţa tocată mărunt. Supa-cremă se serveşte ornată cu piper măcinat şi cu smântână.
Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi