Supă leşească de urzici

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg urzici proaspete
  • 2-3 căţei usturoi
  • 200 ml smântână
  • 2-3 gălbenuşuri
  • 150 g orez
  • sare
  • oțet
  • piper proaspăt măcinat

Mod De Preparare

  1. Se curăţă, se spală şi se opăresc bine urzicile.
  2. Într-o oală, se pune apa la fiert. Când dă în clocot, se adaugă urzicile și orezul bine spălat şi se mai lasă să dea în câteva clocote.
  3. Când sunt fierte urzicile, se adaugă sarea și oțetul și se macină niște piper pe deasupra.
  4. Separat, se bat bine gălbenușurile și smântâna. Când supa este gata, se stinge focul și se toarnă smântâna în oală, puțin câte puțin, amestecând mereu.
  5. La final, se mai potrivește de sare încă o dată. Supa de urzici se poate servi atât rece, cât și caldă, alături de câteva felii de pâine de casă proaspăt prăjită.
Evaluează
Trucuri culinare

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă