Ciorbă de pui á la grec

Ciorba a la grec - farfurie cu ciorba

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1-2 legaturi pătrunjel
  • zeama de la 1-2 lămâi
  • 1 ou
  • piper măcinat
  • 3-4 boabe piper
  • 1 păstârnac
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 ţelină rădăcină şi frunze
  • sare
  • 2 ardei
  • 1-2 cepe
  • 1 pui
  • 2 morcovi
  • 50 g unt
  • 3 lingurite făină

Mod De Preparare

Una dintre cele mai populare supe din bucătăria românească. Ușor de făcut, rapid, din ingrediente sănătoase și gustoase. Bună ca la bunica acasă!

1. Se curăţă şi se spală puiul. Se pune să fiarbă în apă cu un praf de sare.
2. Se lasă să fiarbă la foc mic, de la început până la sfârşit, ca să nu scadă brusc. Se curăţă legumele şi se spală bine. Se pun să fiarbă întregi împreună cu puiul. Oala se acoperă cu un capac.
3. Se verifică dacă au fiert legumele şi puiul, apoi se iau de pe foc şi se strecoară în altă oală.
4. Se sparge oul, se bate bine cu un praf de sare şi se adaugă făina cernută. Se obţine o cremă consistentă şi pune în supă trecută prin furculiţă. Supa se lasă să mai dea în clocot câteva minute, se condimentează cu sare şi piper, după gust, iar după ce s-a luat de pe foc se adaugă untul şi se serveşte ornată cu pătrunjel verde şi zeamă de lămâie.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 2 Review(s)
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)