Supă chinezească picantă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 5 g piper negru măcinat
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 lingură ketchup
  • 1 ou
  • 1 lingură amidon de cartofi
  • 1 pachet supă de găină
  • 200 g carne de pui fiartă
  • 50 g tăiţei laţi
  • 50 g ciuperci uscate
  • 1 linguriță sare

Mod De Preparare

► Se toarnă apă fierbinte peste ciuperci. Se pun tăieţeii în apă rece pentru 20 de minute, apoi se scot, se scurg şi se taie bucăţi mai mici. În oala cu ciupercile, se pun tăieţeii şi carnea (tăiată bucăţi), apoi cubul de supă de găină.
► Se amestecă amidonul cu puţină apă şi se adaugă în supă, împreună cu oul. Se asezonează cu sare şi piper şi se mai fierbe puţin. Se ia oala de pe foc, se adaugă ketchup, sosul de soia, oţetul şi ceapa tocată.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.