Supă cremă de cartofi și ciuperci

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 lingură unt
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1 ceapă, mărunțită
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • ½ kg mix ciuperci congelate
  • 2 cartofi, tăiați cuburi
  • piper
  • 1 linguriță cimbru
  • sare
  • 1 linguriță boia
  • ½ litru supă de legume
  • ½ cană smântână pentru gătit

Mod De Preparare

Această supă cremă este foarte gustoasă și hrănitoare, adică exact ceea ce aștepți de la o supă cremă.

Cum se face supa cremă de cartofi și ciuperci

Potrivit site-ului sodelicious.ro, iată modul de preparare pentru supa cremă de cartofi și ciuperci:

1. Untul se topește la foc mic, într-o oală, și se adaugă aici și uleiul de măsline

2. Se adaugă usturoiul și ceapa și se călesc

3. Se adaugă și ciupercile congelate și cartofii și se amestecă

4. Se asezonează cu piper, cimbru, sare și boia. Apoi se adaugă supa de legume și se fierbe 30 de minute.

5. Se adaugă și smântâna, se amestecă și se ia de pe foc.

6. Se pasează și este gata de pus pe masă

Sursă video & rețetă: sodelicious.ro

 

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1stargray 4 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.