Supă cremă de conopidă cu măr

Supă cremă de conopidă cu măr

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 conopidă mare
  • 1 măr
  • 1 fir de praz
  • ulei de măsline
  • sare

Mod De Preparare

Supa cremă de conopidă cu măr este preparatul ideal pentru cei mici, în special pentru cei care trebuie păcăliți să mănânce mai multe legume. Mărul din această supă îi dă un gust excelent și camuflează perfect gustul conopidei.

Cum se prepară supa cremă de conopidă cu măr

  1. Conopida se deface în buchețele și se spală bine.
  2. Prazul se spală și se taie felii.
  3. Se spală mărul și se taie cuburi.
  4. Într-o cratiță se încălzește puțin ulei și se călește prazul la foc mediu timp de câteva minute. Se adaugă și mărul și se mai lasă la gătit 2-3 minute.
  5. Se adaugă și buchețelele de conopidă și se completează cu apă până când legumele sunt acoperite complet. Se poate folosi supa de legume dacă se dorește un plus de savoare. Legumele se gătesc până ce conopida se înmoaie. În funcție de mărimea floretelor conopida se va găti în aproximativ 20 de minute.
  6. Când conopida s-a gătit, se oprește focul și se pasează legumele cu ajutorul unui blender. Dacă supa obținută este mult prea groasă se mai poate adăuga apă.
  7. Supa cremă de conopidă și măr se pune înapoi în cratiță la foc mediu și se sărează după gust.
  8. Supa se servește cu crutoane, bucăți de conopidă coaptă, un strop de ulei de măsline, piper proaspăt măcinat etc.
Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 2 voturi