1. Pentru început, se curăță ciupercile, se desfac pălăriuțele, se curăță de pielițe și se spală bine. La fel se procedează și cu codițele. Se spală foarte bine și apoi se lasă să se scurgă în sită.
2. Separat, se curăță ceapa și rădăcina de pătrunjel, se spală și se pun să fiarbă în apă cu sare. Se adaugă ciupercile și se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite cu un capac.
3. Între timp, se taie bagheta felii și apoi cubulețe și se pregătesc ingredientele pentru sosul aromat. Se spală pătrunjelul, se curăță usturoiul și se mixează cu unt, sare și puțin piper.
4. Se trec crutoanele prin sosul aromat și se bagă în cuptor să se rumenească. Se verifică dacă au fiert rădăcina de pătrunjel și ciupercile și se scot în sită să se scurgă. Se pasează cu blenderul şi se adaugă făina cernută și zeama în care au fiert. Se obține o cremă fină, care se servește cu crutoane aromate.