Supă-cremă de hribi

Retetă Supă-cremă de hribi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 1 legatura pătrunjel
  • 1 baghetă franțuzească
Pentru crutoanele aromate
  • 1 lingura făină
  • piper boabe și măcinat
  • sare
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2-3 cepe
  • 2 rădăcini pătrunjel
  • 1 kg hribi
  • 5-6 căței usturoi
  • 2-3 linguri pastă de măsline

Mod De Preparare

1. Pentru început, se curăță ciupercile, se desfac pălăriuțele, se curăță de pielițe și se spală bine. La fel se procedează și cu codițele. Se spală foarte bine și apoi se lasă să se scurgă în sită.
2. Separat, se curăță ceapa și rădăcina de pătrunjel, se spală și se pun să fiarbă în apă cu sare. Se adaugă ciupercile și se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite cu un capac.
3. Între timp, se taie bagheta felii și apoi cubulețe și se pregătesc ingredientele pentru sosul aromat. Se spală pătrunjelul, se curăță usturoiul și se mixează cu unt, sare și puțin piper.
4. Se trec crutoanele prin sosul aromat și se bagă în cuptor să se rumenească. Se verifică dacă au fiert rădăcina de pătrunjel și ciupercile și se scot în sită să se scurgă. Se pasează cu blenderul şi se adaugă făina cernută și zeama în care au fiert. Se obține o cremă fină, care se servește cu crutoane aromate.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!