Supă-cremă de legume

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 ardei
  • 1 gogoşar
  • 200 g fasole verde fideluţă
  • 1 ţelină
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 legatura frunze de ţelină
  • 2 ardei
  • 1 legatura frunze de pătrunjel
  • 1 dovlecel
  • 500 ml suc de roşii
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 2-3 lingurite ulei de floarea-soarelui

Mod De Preparare

1. Se curăţă legumele, se spală bine şi se pun să fiarbă întregi în apă cu sare şi ulei. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic.
2. Separat, se curăţă fasolea fideluţă, se spală în apă călduţă şi se fierbe în apă cu sare. După ce a fiert, se scoate într-o sită să se scurgă. Se stropeşte cu puţină zeamă de lămâie, pentru a nu-şi schimba culoarea.
3. După ce au fiert bine legumele, se scot, se scurg şi o parte din ele se pasează cu blenderul. Piureul obţinut se subţiază cu zeama în care au fiert şi se adaugă şi sucul de roşii.
4. Restul legumelor fierte se taie rondele şi se pun în ciorbă. Se mai lasă să dea în câteva clocote şi se opreşte focul. Se serveşte ornată cu pătrunjel şi ţelină.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.