Supă-cremă de lobodă

Supă-cremă de lobodă

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg lobodă verde
  • 2 legaturi ceapă verde
  • 1 legatura pătrunjel
  • 2 legaturi mărar
  • sare
  • 1 praf piper alb
  • 2 lingurite făină
  • 2 lingurite ulei

Mod De Preparare

1. Se alege loboda, se rup codiţele groase şi cel mai important lucru se spală în 7-8 ape, până nu mai rămâne niciun fir de nisip.

2. Separat, se umple o oală de 3 litri cu apă, se pune loboda aleasă, se presară puţină sare şi se pune la fiert. Trebuie să dea în câteva clocote, iar după ce s-a înmuiat, se lasă să se scurgă într-o sită.

3. Se spală ceapa verde şi verdeaţa şi se toacă fin. Într-o altă oală se pune uleiul, verdeaţa tocată, se înăbuşe şi se adaugă făina, amestecându-se continuu.

4. Loboda fiartă se pasează cu blenderul şi se amestecă cu verdeaţa şi zeama în care a fiert loboda. Se condimentează cu sare şi un praf de piper alb. Se ornează cu pătrunjel verde şi mărar şi se serveşte caldă cu mămăliguţa sau crutoane de pâine neagră.

Evaluează