Supă cremă de mazăre cu bruschete

Supă cremă de mazăre cu bruschete

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g mazăre proaspătă
  • 1 ceapă
  • 2-3 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 100 g unt
  • nucşoară pisată
  • sare
  • 1 gălbenuş
  • 200 g smântână
  • 1/2 baghetă
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 100 g caşcaval ras

Mod De Preparare

1. Toate legumele se curăţă, se spală şi se fierb în 1,5-2 l de apă cu sare. Se adaugă o lingură de unt, se acoperă şi se fierb aproximativ trei sferturi de oră.

2. Mazărea fiartă se trece printr-o sită deasă, apoi se subţiază cu supa în care au fiert legumele. Se adaugă restul de unt şi se fierbe la foc mic, 5 minute, amestecând continuu. Se condimentează după gust cu sare, iar cine doreşte mai poate adăuga puţină nucşoară pisată.

3. Se drege cu gălbenuş de ou şi smântână. Se serveşte cu bruschete cu usturoi şi caşcaval.

4. Pentru bruschete, bagheta se taie felii, iar usturoiul se pisează cu sare şi se freacă cu ulei. Se ung apoi feliile de baghetă cu usturoi, se presară cu caşcaval ras şi se gratinează 10 minute, în cuptorul încins.

Evaluează