Supă cremă de roşii

Supă cremă de roşii

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 ţelină mică
  • 1 păstârnac
  • 1 ceapă
  • sare
  • 1 ardei
  • 1 dovlecel
  • 2-3 morcovi
  • 1-2 rădăcină de pătrunjel
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • 1-2 frunze de ţelină
  • 600 g roşii sau 600 ml suc de roşii
  • 2 lingurite ulei de măsline
  • 1-2 lingurite smântână pentru decor

Mod De Preparare

1. Toate legumele şi zarzavaturile se curăţă, se spală, se pun în oală, se acoperă cu apă, se pune puţină sare şi se lasă să fiarbă la foc potrivit, acoperite cu un capac.

2. După ce au fiert morcovii, se scot cu o spumieră într-un bol, se alege ceapa şi se aruncă, iar restul legumelor se pasează cu blenderul.

3. Legumele pasate se amestecă cu zeama în care au fiert şi cu sucul de roşii şi se lasă să dea în 2-3 clocote.

4. La sfârşit se pune uleiul de măsline, se potriveşte cu sare după gust şi se ornează cu smântână şi verdeaţă, după preferinţă. Se serveşte cu crutoane de pâine cu tărâţe.

Evaluează