1. Se spală pulpele şi se pun să fiarbă în apă cu un praf de sare. Se lasă să fiarbă și, când au început să facă spumă, se curăţă cu spumiera pâna se limpezește zeama.
2. Separat, se curăţă legumele, se spală și se pun să fiarbă împreună cu pulpele de pui. Se adaugă 3-4 boabe de piper și căţeii de usturoi. Se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă la foc mic.
3. Se opăresc roșiile, se decojesc, se taie mărunt și se pasează cu blenderul. Piureul de roșii se fierbe separat, în câteva clocote. Se verifică dacă au fiert legumele și carnea de pui.
4. Se scot cu spumiera în sită și se lasă să se răcorească. Ceapa, ţelina și pătrunjelul se dau de-o parte, iar morcovii se pasează cu blenderul. Crema de morcovi, carnea de pui și sucul de roșii se amestecă cu zeama în care au fiert și se lasă să mai dea în câteva clocote. Se servește ornată cu pătrunjel verde proaspăt.