Mod De Preparare
Supa cremă de sparanghel este rețeta perfectă pentru familia ta. E rapidă, delicioasă și plină de nutrienți.
Dacă ții dietă elimină cartofii din lista de ingrediente și vei avea un preparat dietetic.
Sparanghelul este plin de potasiu, fibre, vitamina K, inulină, acid folic etc.
Cum se prepară supa cremă de sparanghel
- Sparanghelul și prazul se spală bine și se taie în bucăți mici.
- Cartofii se curăță și se taie în cuburi.
- Într-o oală se încinge puțin ulei la foc mediu. Se adaugă prazul și sparanghelul și se lasă să se gătească timp de 5 minute. Vârfurile sparanghelului se scot și se dau deoparte.
- Se adaugă cartofii și se acoperă legumele cu supa de legume. Se lasă să fiarbă 10 – 15 minute. Se condimentează cu sare. Dacă se evaporă prea mult lichid, se completează cu apă caldă.
- Când toate legumele s-au fiert se transferă într-un blender și se pasează. Pentru o textură mai fină, supa cremă de sparanghel se poate strecura cu ajutorul unei site fine.
- Supa se servește cu vârfurile de sparanghel păstrate anterior.