1. Se curăţă ţelina, păstârnacul, pătrunjelul şi ceapa şi se pun să fiarbă într-o oală de 2 litri, cu o linguriţă de sare şi 2-3 linguri de ulei.
2. Cât timp fierb rădăcinoasele, se curăţă şi celelalte zarzvaturi. Dovlecelul, cartofii şi ardeiul verde se taie bucăţi potrivite şi se pun să fiarbă împreună cu celelalte, aproximativ o oră.
3. Se verifică cu furculiţa dacă s-au fiert, se scot din zeamă, se alege ceapa, se aruncă, iar restul de legume se pasează cu blenderul.
4. Crema obţinută se potriveşte cu sare, piper şi un cubuleţ de unt şi se mai lasă să dea în câteva clocote. Se serveşte cu bucăţele de pâine prăjită şi, dacă doriţi, se ornează cu pătrunjel verde şi se serveşte cu zeamă de lămâie.