1. Sfecla roşie se curăţă, se spală şi se pune să fiarbă separat în apă cu sare sau, dacă vi se pare mai uşor, se coace în cuptor. După ce s-a fiert, se scurge, se curăţă şi se taie cubuleţe.
2. Separat, se curăţă şi se spală ceapa, loboda roşie, ardeii, ţelina, pătrunjelul şi morcovii şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei de măsline. Se lasă să fiarbă acoperite cu un capac, la foc mic. După ce au fiert, se scot în sită şi se scurg.
3. Legumele se pun într-un bol, se adaugă şi sfecla fiartă şi se pasează cu blenderul. Piureul se subţiază cu borşul clocotit în prealabil şi zeama în care au fiert.
4. Supa-cremă se lasă să mai clocotească câteva minute şi se serveşte ornată cu verdeaţa tocată. Se poate servi cu bucăţele de pui crocante sau crutoane cu diferite arome.