1. Se curăţă toate rădăcinoasele şi zarzavaturile, se spală şi se pun la fiert în apă cu sare.
2. Pentru găluşti, se pune brânza într-un bol şi se amestecă cu oul bătut cu sare şi cu grişul până se formează o compoziţie uşor de modelat.
3. După ce s-au fiert zarzavaturile, se scot din supă şi se sortează. Ceapa, usturoiul şi rădăcinoasele se aruncă, mai puţin morcovii. Aceştia se taie rondele sau se zdrobesc cu furculiţa şi se pun în supă.
4. Separat, se pune apă într-o oală cu puţină sare, iar când clocoteşte se pun găluştile. Se consideră că au fiert atunci când se ridică la suprafaţă. Se scot cu spumiera şi se pun în supă. Se mai lasă să dea în 2-3 clocote şi se opreşte focul. Se pune un cubuleţ de unt şi se ornează cu pătrunjel verde.