Supă cu germeni de fasole

De Ileana,

Ingrediente

  • 100 g legume rădăcinoase
  • 2 lingura ulei
  • 50 g fulgi de ovăz
  • 1 litru supă de legume
  • 200 g germeni încolţiţi de fasole mungo
  • sare
  • creson proaspăt pentru decor

Mod De Preparare

► Se curăţă legumele, se dă prin răzătoare pe lung şi se păstrează inclusiv partea rădăcinoasă.
► Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se călesc fulgii de ovăz. Se adaugă şi legumele rase şi se mai lasă puţin la călit.
► Se toarnă înăuntru supa, germenii de fasole mungo şi restul de legume. Se fierbe cca 15 minute, la foc mic. Se asezonează cu sare şi piper, după gust. Se poate servi cu câteva frunzuliţe de creson.

Evaluează
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma