► Ardeii se taie jumătăţi şi se scot cotorul şi seminţele. Se pun în tava acoperită cu hârtie de copt. Se coc la cuptorul încălzit la 170°C, timp de 15 minute, până când pieliţa se înnegreşte.
► Se scot ardeii şi se acoperă cu un şervet umed, 5 minute. Apoi se decojesc. Se cufundă roşiile în apă fiartă şi se curăţă de pieliţă. Se taie roşiile şi ardeii în bucăţele.
► Se curăţă ceapa şi usturoiul, se toacă mărunt şi se călesc în uleiul de măsline, cu foaia de dafin şi busuiocul tocat.
► Se adaugă ardeii, roşiile, bulionul, apoi supa de legume şi se lasă la fiert. După 15 minute, se scoate foaia de dafin şi se mixează supa. Se condimentează cu sare, zahăr, boia şi pastă de ardei. Se mai fierbe 5 minute. Se pune în bol, cu smântână deasupra şi frunzuliţe de creson.