Supă de cartofi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g cartofi
  • 1 legatura ceapă verde
  • 2-3 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ou
  • 150 g smântână
  • sare, piper
  • 1 legatura pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Morcovii, ţelina şi păstâ rnacul se taie ca pentru supă şi se pun la fiert într-o oală cu 1,5-2 l de apă şi un praf de sare. Se adaugă ceapa verde tăiată bucăţi de 2-3 cm şi câteva fire de pătrunjel. La primele clocote se spumează, apoi se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă, la foc potrivit, 15-20 minute.

2. La sfârşit se pun cartofii tăiaţi cubuleţe şi se fierbe în continuare, aproximativ jumătate de oră, până se înmoaie bine toate legumele. Se scot firele de pătrunjel şi păstârnacul, se pune uleiul şi se mai lasă pe foc doar câteva clocote.

3. Se potriveşte la gust cu sare şi piper, se drege cu ou sau cu gălbenuş şi se aromează cu pătrunjel verde tocat mărunt. Când se serveşte se mai poate adăuga şi câte o lingură de smântână.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.