Supă de castane

Supă de castane

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g castane
  • 1 ceapă
  • 1 praz
  • 1 cățel usturoi
  • 1 pahar de supă de pui sau supă de legume
  • 1 pahar apă
  • 50 ml smântână de gătit
  • ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru (opțional)

Mod De Preparare

Supa de castane, deși pare un preparat dulce, nu este. Acest tip de supă este cremos, aromat și gustos.

Cum se prepară supa de castane

  1. Castanele se crestează în cruce pentru a se putea găti mai repede.
  2. Într-o cratiță se pune apa la fiert. Când apa începe să fiarbă se pun castanele. Se lasă la fiert timp de 15 minute. După ce s-au fiert se lasă la răcit.
  3. Ceapa și prazul se taie mărunt. Într-o altă cratiță cu puțin ulei se călesc până se înmoaie. Se adaugă și usturoiul mărunțit și se mai gătește puțin.
  4. Castanele se curăță de coajă și miezul lor se adaugă peste legumele din cratiță Se sotează.
  5. Se adaugă supa și apa. Se condimentează cu sare și piper. Se lasă să se gătească circa 15 minute.
  6. Conținutul cratiței se pasează cu un blender până se obține consistența unei creme. Se mai poate adăuga apă călduță dacă supa de castane nu este suficient de lichidă.
  7. Se pune cratița înapoi pe foc și se adaugă smântâna de gătit și (opțional) cimbru.
  8. Supa de castane se servește caldă.
Evaluează