Mod De Preparare
Supa de castane, deși pare un preparat dulce, nu este. Acest tip de supă este cremos, aromat și gustos.
Cum se prepară supa de castane
- Castanele se crestează în cruce pentru a se putea găti mai repede.
- Într-o cratiță se pune apa la fiert. Când apa începe să fiarbă se pun castanele. Se lasă la fiert timp de 15 minute. După ce s-au fiert se lasă la răcit.
- Ceapa și prazul se taie mărunt. Într-o altă cratiță cu puțin ulei se călesc până se înmoaie. Se adaugă și usturoiul mărunțit și se mai gătește puțin.
- Castanele se curăță de coajă și miezul lor se adaugă peste legumele din cratiță Se sotează.
- Se adaugă supa și apa. Se condimentează cu sare și piper. Se lasă să se gătească circa 15 minute.
- Conținutul cratiței se pasează cu un blender până se obține consistența unei creme. Se mai poate adăuga apă călduță dacă supa de castane nu este suficient de lichidă.
- Se pune cratița înapoi pe foc și se adaugă smântâna de gătit și (opțional) cimbru.
- Supa de castane se servește caldă.