1. Pentru supă, într-o oală de 4 litri cu apă rece se pune la fiert coada spălată şi tăiată. Se fierbe totul ca la o supă obişnuită, îndepărtând spuma ori de câte ori se formează. Cu 30 de minute înainte de a fi gata, se adaugă legumele curăţate şi se lasă să fiarbă împreună.
2. Pentru clătite, în mixer se pun făina, ouăle şi laptele. Se începe mixarea adăugându-se treptat şi berea. Se continuă amestecarea punând uleiul şi sarea. Aluatul trebuie să iasă ca o smântână mai groasă, însă, dacă este prea gros, se adaugă puţină apă.
3. Se coc clătite mai groase într-o tigaie antiadezivă în care nu se mai pune ulei şi apoi, pe rând, se rulează şi se lasă deoparte.
4. Supa se strecoară şi împreună cu un praf de sare şi carnea curăţată de pe os se dă într-un clocot. La masă se serveşte supa cu tăieţei de clătite adăugaţi în momentul servirii.