Supă de fasole cu spanac şi carne

Retetă Supă de fasole cu spanac şi carne

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g fasole boabe
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 rădăcină mică de ţelină
  • 300-400 g pulpă de porc
  • 100 g spanac opărit
  • 4-5 roşii
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • verdeaţă

Mod De Preparare

1. Fasolea se lasă în apă rece de seara până dimineaţa, apoi se pune la fiert în 2 litri de apă cu un praf de sare. Se adaugă ceapa, morcovii, păstârnacul şi ţelina, toate tăiate în sferturi ca pentru supă. Se lasă să fiarbă până se înmoaie toate legumele. Se scot morcovii, ceapa şi păstârnacul.

2. Separat, într-o tigaie cu puţin ulei se prăjeşte carnea tăiată cubuleţe. Se adaugă spanacul şi se condimentează cu sare şi piper. Se răstoarnă în supa de fasole, apoi se adaugă roşiile tăiate cubuleţe şi se mai lasă pe foc doar 10-15 minute.

3. Se potriveşte la gust cu sare şi se aromează cu verdeaţă tocată mărunt.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.