Supă de gulii cu crutoane

Supă de gulii cu crutoane

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 2-3 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 2-3 gulii
  • 2-3 cartofi
  • 1 gălbenuş de ou
  • 2 felii franzelă
  • 30-40 g unt
  • smântână
  • sare
  • pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Se curăţă ceapa, păstârnacul şi morcovii. Se taie în sferturi şi se pun la fiert în 3 l de apă cu sare. Se lasă să fiarbă 30 minute, apoi se scot şi se adaugă cartofii şi guliile tăiate cubuleţe.

2. Se acoperă şi se fierbe în continuare până se înmoaie legumelele. Se potriveşte la gust cu sare şi se drege cu gălbenuş de ou.

3. Pentru crutoane, se taie feliile de franzelă cubuleţe şi se prăjesc într-o tigaie încinsă cu unt.

4. Când se serveşte supa, se adaugă câte o lingură de smântână şi crutoane. Se ornează cu pătrunjel verde.

Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot