Mod De Preparare
Supa de linte cu bacon este supa perfectă pentru anotimpul rece. E plină de nutrienți, e sățioasă și foarte gustoasă. Topping-ul de bacon crocant îi dă o savoare unică.
Cum se prepară supa de linte cu bacon
- Într-o tigaie încăpătoare se încălzește uleiul. Se adaugă ceapa, 70 g bacon și morcovul. Se călesc timp de 10 minute sau până ce legumele s-au înmuiat.
- Se adaugă chimionul, turmericul, usturoiul și ardeiul iute. Se mai gătește încă 1-2 minute.
- Se adaugă în tigaie 1,25 l de apă fierbinte. Se sfarmă cuburile de supă și se adaugă lintea. Se aduce la fierbere și se fierbe timp de 20 de minute amestecând ocazional.
4.Separat se prăjește timp de 10 minute 70 g bacon rămas fără a adăuga ulei.
- Supă de linte cu bacon se servește caldă cu topping de bacon prăjit.