1. Se curăţă puiul de pieliţe, se spală şi se pune să fiarbă într-o oală de 3-4 l, la foc mic. Când începe să fiarbă, se ia spuma cu atenţie şi apoi se acoperă cu un capac.
2. Între timp, se curăţă zarzavaturile şi se adaugă în supă. Se potriveşte cu sare şi se pun câteva boabe de piper.
3. Se verifică dacă au fiert zarzavaturile şi se scot împreună cu puiul într-o sită. Se taie morcovii rondele şi se pun în zeamă împreună cu bucăţelele de carne tăiate cubuleţe.
4. Separat, se bat ouăle bine cu sare şi se adaugă grişul în ploaie amestecându-se uşor să nu facă cocoloaşe. Cu o lingură umezită se ia din compoziţie şi se pune în oală, obţinându-se găluştile. Supa se serveşte ornată cu pătrunjel şi cu un cubuleţ de unt.