1. Pieptul de pui se spală şi se pune la fiert într-o oală cu 2 l de apă cu sare. După primul clocot se spumează sau se schimbă apa. Se adaugă ceapa, morcovii, păstârnacul, pătrunjelul şi ardeiul gras, toate legumele curăţate, spălate şi tăiate în sferturi. Se lasă să fiarbă 30-35 minute, până se fierbe carnea şi se înmoaie legumele. Se strecoară şi se păstrează supa şi pieptul de pui.
2. Între timp, roşiile se spală şi se taie în sferturi. Se storc, iar sucul rezultat se pune la fiert cu supa. Se lasă să fiarbă la foc mic, 15-20 minute. Se adaugă pipeptul de pui tăiat fâşii, se potriveşte la gust cu sare şi se aromează cu ţelină şi pătrunjel.
3. Pentru crutoane, se taie franzela cubuleţe, care se prăjesc în unt. Se presară caşcaval ras şi se adaugă la supă atunci când se serveşte.