Supă grecească de ied din doar 5 ingrediente

Supă grecească de ied din doar 5 ingrediente

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 kilograme de carne de ied cu os (coadă, pulpă, spată) sau carne de miel/vită
  • 2 roșii medii (coapte bine)
  • 1 lingură de pastă de roșii
  • 150 g fidea sau spaghete foarte subțiri
  • brânză feta sfărmată (opțional)

Mod De Preparare

Carnea de ied este extrem de folosită în bucătăria grecească alături de carnea de miel. Dacă totuși nu suportați mirosul cărnii de ied sau miel, puteți folosi carnea de vită.

Cum se prepară supa grecească de ied

1. Într-o oală foarte mare se adaugă carnea de ied și se acoperă cu apă. Se aduce la fierbere la foc mare.
2. Când ajunge la punctul de fierbere se dă focul la mediu-mare.
3. Spuma care se formează se îndepărtează.
4. Se continuă fierberea timp de 2 – 2,5 ore sau până când carnea poate fi pătrunsă ușor cu furculița.
5. Carnea se scoate din supă și se dă deoparte.
6. Supa se strecoară pentru a elimina eventualele oasele mici.
7. Supa se adaugă într-o oală potrivită.
Note: ar trebui să rezulte o supă de 3 litri (dacă nu are 3 litri se completează cu apă). Dacă iedul a fost mai bătrân supa va avea mai multă grăsime adunată la suprafață (dacă nu vă place o puteți îndepărta). Dacă iedul a fost tânăr supa va fi săracă în grăsimi și puteți pune un strop de ulei de măsline pentru un gust mai bun)
8. Supa se readuce la fierbere. Se condimentează cu sare și piper.
9. Roșiile se pasează la blender sau manual. Se adaugă în supă alături de pasta de roșii.
10. Supa se mai fierbe vreo 15 minute.
11. Dacă folosiți spaghete rupeți-le/tăiați-le în bucăți mai mici (3 cm). Dacă folosiți fidea puneți-o direct în oală li respectați timpul de fierbere indicat pe pachet.
12. Carnea se îndepărtează de pe oase și se adaugă în oală.
13. Supa grecească de ied se servește cu brânză feta sfărmată deasupra.

Evaluează
1star1star1stargraygray 3 / 5 - 1 vot