Supă lasagna

Retetă Supă lasagna

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 450 g carne de porc tocată
  • 1 ceapă galbenă tăiată cubulețe
  • 1 ardei tăiat cubulețe
  • 4 căței de usturoi tocați mărunt
  • 1 litru supă de pui
  • 450 g sos de roșii
  • busuioc, rozmarin, oregano după gust
  • sare și piper după gust
  • usturoi pudră după gust
  • 8 foi de lasagna rupte în bucățele (cam cât o monedă de 50 de bani)
  • 350 g mozarella sfărâmată
  • 180 g parmezan ras

Mod De Preparare

Dacă vă place bucătăria italiană și în mod special lasagna, vă oferim o alternativă la fel de gustoasă a acesteia din urmă: supa lasagna, o bunătate care se face mai ușor decât ai crede.

Într-o oală mare (în care gătești supe/ciorbe de obicei) călește carnea de porc cu ceapa, ardeiul și usturoiul. Când prinde o ușoară culoare maronie, adaugă supa de pui, sosu de roșii și condimentele. Adu la fierbere la foc mediu. Fierbe apoi la foc mare timp de 2 minute și apoi dă focul mic și lasă așa timp de 30 de minute. Amestecă ocazional.

Adaugă bucățile de lasagna și lasă-le să se facă, amestecând doar 1 dată, timp de 15 minute.

Când e gata de servit, adăugați și parmezanul ras. După ce împărțiți porțiile, adăugați și mozarella sfărâmată.

P.S.: Noi o servim cu pâine prăjită fierbinte alături.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.