Supă mexicană

Retetă Supă mexicană

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 conserve mici de porumb
  • 1 ardei gras verde
  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 ardei iuţi
  • sare
  • piper
  • 1 legatura ceapă
  • 4 ouă
  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 2 roşii
  • 2 cartofi
  • zeama de la 2 lămâi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 legatura pătrunjel

Mod De Preparare

1. Ceapa, ardeii, dovleceii, morcovii şi cartofii se curăţă, se spală şi se pun să fiarbă întregi, în apă cu sare şi 2 linguri de ulei de măsline. După ce au fiert, se scot într-o sită. Ceapa se aruncă, iar celelalte legume se pasează cu blenderul.

2. Piureul de legume se amestecă cu zeama în care au fiert şi se lasă să mai fiarbă câteva minute. Se adaugă boabele de porumb şi se potriveşte la gust cu sare şi piper.

3. Din ouă se prepară o omletă, care, după ce s-a răcit, se rulează, se taie fâşii şi se adaugă în supă. Se serveşte ornată cu verdeaţă şi cu rondele de ardei iute.

Evaluează
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.