Supă pescărească

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 1 lingura ulei
  • 350 g cartofi
  • 250 g morcovi
  • 2 cuburi supă de legume
  • șofran
  • piper măcinat
  • chimen
  • sare
  • 400 g pește file (cod)
  • 200 g iaurt
  • 20 g susan

Mod De Preparare

1. Se curăţă ceapa și se taie peștișori. Se curăţă cartofii și morcovii. Se taie cubuleţe.
2. Ceapa se călește în ulei încins. După ce s-a făcut aurie, se adaugă cartofii și morcovii. Se călesc puţin, apoi se toarnă un litru de apă. Se pun în apă cubuleţele de supă, șofranul, piperul și chimenul. Se lasă să clocotească, după care se lasă să fiarbă la foc mic timp de 15 minute.
3. Se spală peștele, se taie cubuleţe mari și se adaugă în supă. Se fierbe la foc mic, 5 minute. Se servește caldă, adăugând în farfurie iaurt, sare și seminţe de susan.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă