1. Se spală pieptul de pui, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se taie fâşiuţe subţiri.
2. Se pune uleiul într-o cratiţă să se încingă şi se adaugă pieptul de pui. Se amestecă să nu se lipească şi se condimentează cu sare, chili, piper şi boia iute.
3. Se curăţă ceapa şi ardeii, se spală, se taie cubuleţe şi se călesc împreună cu carnea de pui. Fasolea, fiartă în prealabil, se scoate din zeama în care a fiert, se scurge şi se adaugă în cratiţă.
4. Se toarnă 2 litri de apă călduţă şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Spre sfârşit, se adaugă piureul de ardei capia şi se mai lasă la foc mediu, aproximativ 20 de minute. Se iau 3 felii de tortilla şi se taie fâşii subţiri care se pun în supa picantă. Aceasta se serveşte ornată cu pătrunjel verde şi felii de lămâie.