Supă rece de sfeclă roșie și măr

Supă rece de sfeclă roșie și măr

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 sfeclă roșie fiartă/coaptă
  • 1 măr verde
  • 1 ceapă
  • 600 ml supă de legume
  • 1 iaurt grecesc
  • sare
  • cepșoară (chives)

Mod De Preparare

Rețeta de supa rece de sfeclă roșie și măr este perfectă pentru iubitorii de supe chiar și pe timp de vară. Plină de antioxidanți, fibre, fier, vitamina C este ideală pentru cei mici.

Culoarea vibrantă și gustul unic îi vor atrage pe toți ai casei la masă.

Cum se face supa rece de sfeclă roșie și măr

  1. Ceapa se taie julienne și se călește în puțin ulei cu puțină sare timp de câteva minute.
  2. Se îndepărtează coaja mărului și se taie cubulețe. Se adaugă mărul peste ceapa și se lasă să se gătească 2-3 minute.
  3. Se adaugă și sfecla roșie fiartă tăiată cuburi.
  4. Se toarnă supa de legume călduță și se lasă la fiert compoziția timp de 10 minute.
  5. Cu ajutorul unui blender se pasează legumele. Se condimentează cu sare dacă este necesar.
  6. Pentru un plus de cremozitate se adaugă și iaurtul grecesc și se amestecă.
  7. Supa de sfeclă roșie și măr se servește rece, cu câteva picături de iaurt și/sau chives.
Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot