Supă vitaminizantă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1/2 legatura mărar
  • 2 linguri oţet
  • 4 roșii
  • 1 lingura concentrat pentru supă de legume
  • 1-2 ardei iuţi sau 1-2 linguri boia iute
  • 1 ceapă mare, tocată fin
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 150 g spanac congelat
  • 1 conservă mică de fasole verde
  • 12 cartofi potriviţi sau 6 mai mari
  • 1/2 legatura pătrunjel
  • 4-5 fire busuioc proaspăt

Mod De Preparare

1. Într-o oală, se pune uleiul la încins. Se adaugă ceapa, se călește, apoi se adaugă ardeii iuţi sau boiaua și concentratul de supă, diluat în 500 ml apă.
2. Cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe și se fierb separat. După ce au fiert, se adaugă în supă, împreună cu roșiile tăiate cubuleţe și fasolea verde. Se lasă să fiarbă la foc mic, cam 15 minute. Se adaugă spanacul și oţetul.
3. Înainte de a servi supa, se pasează totul, până se obţine o cremă omogenă, se amestecă cu verdeaţa proaspăt tocată și se consumă imediat.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.