Se separă gălbenuşurile, se freacă bine cu 4 linguri de zahăr şi se adaugă uleiul, amestecând continuu. Se adaugă esenţa şi coaja de lămâie, făina în ploaie şi praful de copt. Albuşurile se bat spumă cu 2 linguri de zahăr până se obţine o spumă tare şi se încorporează uşor în crema de gălbenuşuri. Se toarnă compoziţia într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt, şi se coace 40 de minute. Se lasă să se răcească şi se taie în două foi egale.
Se freacă bine două ouă cu 200 g zahăr şi se adaugă zeama de lămâie îndoită cu apă. Se amestecă apoi făina în ploaie şi se pune la fiert până dă în clocot. Se amestecă încontinuu, până devine o cremă consistentă şi fină. Înainte să se răcească se adaugă şi douză plicuri de zahăr vanilat. Se pregăteşte la fel crema de ciocolată, înlocuind zeama de lămâie cu ciocolata topită. Cremele se ţin la frigider aproximativ o oră.
Se spală căpşunile şi se taie felii subţiri pe lungime. Fisticul se sfărâmă bucăţi. Se face un sirop pentru blat din 6 linguri de zahăr şi 6 linguri de apă. Se pune prima foaie de blat pe un platou rotund, se însiropează, se acoperă cu crema de ciocolată şi se ornează cu felii de căpşuni. Se pune deasupra a doua foaie de blat, se acoperă cu crema de lămâie şi se presară fisticul. Marginea tortului se ornează cu felii de căpşuni.