1. Se freacă gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr şi apa fierbinte. Albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr, se încorporează în gălbenuşuri şi se amestecă cu făina cernută cu praful de copt.
2. Aluatul se toarnă în forma unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc moderat, 45 de minute, în cuptorul încins dinainte. Când s-a răcit, se scoate şi se taie în două pe orizontală.
3. Pentru cremă, ouăle se bat la bainmarie cu zahărul până se leagă ca o smântână mai groasă, care se lasă la răcit. Untul se freacă spumă, apoi se încorporează, puţin câte puţin, ouăle, brânza trecută prin sită, zeama de lămâie şi puţină coajă (opţional).
4. Se unge o foaie de blat cu 1/3 din cremă, deasupra se aşază rondelele de ananas şi se toarnă gelatina preparată conform indicaţiilor de pe plic, cu suc de ananas. Când s-a întărit, se întinde a doua treime de cremă, se pune cealaltă foaie de blat şi se întinde deasupra restul de cremă. Lateralele se îmbracă în frişcă şi nucile măcinate. Se decorează tortul după preferinţe şi se dă la rece.