Surpriză cu brânză dulce şi ananas

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 plic gelatină
  • 200 g ananas rondele (din conservă)
Pentru stratul de ananas
  • 1 lămâie
  • 200 g zahăr
  • 3 ouă întregi
  • 200 g unt
  • 500 g brânză dulce de vaci
Pentru crema de brânză
  • 1/2 plic praf de copt
  • 200 g făină
  • 160 g zahăr
  • 5 linguri apă clocotită
  • 5 ouă
Pentru blat
Pentru ornat
  • 200 ml frişcă bătută
  • 100 g nuci date prin maşină

Mod De Preparare

1. Se freacă gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr şi apa fierbinte. Albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr, se încorporează în gălbenuşuri şi se amestecă cu făina cernută cu praful de copt.

2. Aluatul se toarnă în forma unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc moderat, 45 de minute, în cuptorul încins dinainte. Când s-a răcit, se scoate şi se taie în două pe orizontală.

3. Pentru cremă, ouăle se bat la bainmarie cu zahărul până se leagă ca o smântână mai groasă, care se lasă la răcit. Untul se freacă spumă, apoi se încorporează, puţin câte puţin, ouăle, brânza trecută prin sită, zeama de lămâie şi puţină coajă (opţional).

4. Se unge o foaie de blat cu 1/3 din cremă, deasupra se aşază rondelele de ananas şi se toarnă gelatina preparată conform indicaţiilor de pe plic, cu suc de ananas. Când s-a întărit, se întinde a doua treime de cremă, se pune cealaltă foaie de blat şi se întinde deasupra restul de cremă. Lateralele se îmbracă în frişcă şi nucile măcinate. Se decorează tortul după preferinţe şi se dă la rece.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.