Surprize de primăvară

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 conserve de sardele în sos vegetal
  • 2-3 gulii
  • 4 crengute cimbrişor
  • 1 legatura ridichi
  • sare
  • piper
  • 2 lămâi
  • 100 g măsline verzi umplute cu gogoşari
  • 2 linguri maioneză
  • 1 lingura pesmet

Mod De Preparare

1. Se scot sardelele din conservă şi se lasă la scurs, mai întâi în sită, apoi, pe un prosop de hârtie.

2. Guliile se spală şi se curăţă, se taie rondele şi se stropesc cu zeamă de lămâie şi puţină sare şi se lasă la rece.

3. Ridichiile se curăţă şi se dau prin răzătoarea mare. Sardelele se toacă mărunt şi se amestecă cu ridichiile rase, cu un praf de sare, cu maioneza şi cu măslinele tăiate cubuleţe. Se potriveşte amestecul cu sare şi piper, se adaugă zeama de la cele 2 lămâi şi pesmetul, până se obţine o pastă omogenă.

4. Se aşază câte o lingură cu vârf de amestec peste câte o rondea de gulie, se ornează cu măsline, felii subţiri de lămâie şi crenguţe de cimbrişor.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.