„Sweet Strawberry”

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • câteva frunze de mentă proaspătă şi napolitane pentru decor
  • 2 pliculete zahăr vanilat
  • 250 ml smântână
  • 150 g zahăr tos
  • 3 gălbenuşuri
  • 500 g căpşune

Mod De Preparare

1. Se spală şi se curăţă căpşunele de codiţe, apoi se taie în bucăţi. Se pun într-un tifon curat şi se storc deasupra unui vas. Se adaugă 50 g zahăr şi se pune totul la fiert, la flacără mică, până când dă în clocot.

2. Gălbenuşurile se pun într-un vas cu restul de zahăr şi zahărul vanilat şi se bat cu mixerul până se obţine o cremă densă şi se topeşte tot zahărul. Peste această compoziţie se toarnă smântâna şi se mai bate încă 5 minute, până se întăreşte.

3. Siropul de căpşune se toarnă peste compoziţia obţinută şi se amestecă uşor, fără să se mai mixeze, până se omogenizează. Se pune la congelator şi se lasă la îngheţat timp de 5 ore.

4. Se poate servi în cupe ornate cu frunzuliţe de mentă şi napolitane.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.