Taboule – salata de cuscus

De Bogdan Galca,

Ingrediente

  • 200 g cuscus
  • 650 ml apă
  • 1 cățel de usturoi pisat
  • sucul de la o lămâie
  • 2-3 lingurițe condiment Ras-el-Hanout
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 roșii mari
  • 1 castravete
  • 3-4 frunze de mentă tocate mărunt
  • sare și piper după gust

Mod De Preparare

Taboule este o salată cu origini arabe ce este servită, de obicei ca aperitiv (mezze) sau ca gustare între mese. În mod tradițional, salata Taboule se servește pe frunze de salată verde.

Cum se prepară Taboule – salata de cuscus

1. Apa, sucul de lămâie, Ras-El-Hanout, uleiul de măsline, sarea și piperul se amestecă. Se adaugă cuscusul și se lasă să se umfle timp de circa 30 de minute.

2. Între timp, roșiile se taie cuburi și castravetele se curăță de semințe și se rade sau se taie în cuburi.

3. Peste cuscus se adaugă roșiile, castraveții și menta. Se amestecă bine.

4. Se servește pe frunze de salată.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.