Într-o cratiță/tigaie mare, topește la foc mic untul. Adaugă prosciutto/pancetta, morcovul, țelina și ceapa (desigur, în prealabil tăiate) și lasă-le la călit timp de 10 minute.
Pune și carnea tocată, amestecând ușor și continuu cu o lingură de lemn ca să le separi în bucăți mai mici. Călește-le timp de 15 minute, amestecând din când în când, până se rumenește ușor carnea tocată. Toarnă vinul și lasă-l să clocotească un pic ca să se evapore alcoolul. Pentru ca amestecul să nu se lipească de cratiță, adaugă puțină supă de pui/vită. Adaugă și pasta de roșii și încă un pic de supă (pentru a da o consistență de sos). Lasă la foc mic, semi-acoperind cratița, timp de 1 oră și jumătate.
Când sosul e aproape gata, pune la fiert tagliatelele conform instrucțuinilor de pe pachet.
În acest timp, dacă sosul ragù își pierde din consistența lichidă, mai adaugă supă. La final, înainte să scoți de pe foc, pentru a face sosul mai cremos, mai adaugă un pic de supă și amestecă ușor. Asezonează cu sare și pier.
Citește și:
Fettuccine Alfredo – Paste cu unt și parmezan