Tăieţei de casă

Tăieţei de casă

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • 1 ou batut spuma
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri lapte integral
  • 2 cesti faina
Pentru rulat
  • 100 g faina

Mod De Preparare

Învaţă chiar acum să prepari tăieţei de casă cu ou, fragezi şi gustoşi. Vezi reţeta simplă şi nu vei mai cumpăra niciodată tăieţei din comerţ.

Mod de preparare:

Bate ouăle cu laptele şi adaugă treptat făina, până la înglobare completă. Amestecă toate ingredientele până la omogenizare.

Lasă aluatul, care este foarte elastic şi lipicios să se odihnească 15 minute, apoi pudrează o suprafaţă de lucru cu făină şi rulează cu sucitorul, până obţii o foaie subţire de aluat. Împătureşte foaia şi rulează din nou aluatul, până ce ai o foaie subţire de aluat, care poate fi tăiată fără să se lipească. Taie cu un cuţit fâşii subţiri sau mai late, după gust şi pune tăieţeii la uscat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Lasă tăieţeii de casă să se usuce circa două ore la temperatura camerei, apoi îi poţi fierbe în supă sau apă cu sare şi folosi în mâncare.

Evaluează
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă